stel een vraag over dit item / ask a question about this product Naam: filzka sipek
Designer: sipek borek
Ontwerpjaar: 1999
Prijs: SOLD

BOREK SIPEK FILZKA. This chair has been made of parts of felt. It is a warm material. It has a "free" form. The frame is of steel. The legs are of polished aluminium. The color of the back is fresh blue. The sitting is deep purple. The sitting height is 48cm.  


Borek Sipek (1949-2016) was an Czech architect, but he was also a versatile artist. He uses different materials. He designed furniture and a lot of glasses. Very extreme formed glasses. Most products with a Romantic touch. He lived a long time in Holland.


De Filzka. Een stoel opgebouwd uit lappen massief vilt. En vilt wordt van puur wol gemaakt. Van schaapvacht dus. De vilten lappen voelen als de priklappen op de kleuterschool. Met zo'n naald in een houten handvat. En dan uit het papier een figuur prikken. Het vilt is stevig en warm. Het vilt is over een metalen frame heen gedrappeerd en met een veter vastgemaakt. Als bij een corset. Sipek hield wel van erotiek en romantiek. Maar dat terzijde. De pootjes zijn van aluminium. De rug is fris blauw en de zitting is donker paars. De zithoogte is 48cm. Rug is 83cm, breedte is 52cm en de diepte is 65cm. Gemaakt in Tsechie bij Scarabas. Ontworpen in 1999.