stel een vraag over dit item / ask a question about this product Naam: helena
Designer: sipek borek
Ontwerpjaar: 1988
Prijs: POA

HELENA BOREK SIPEK rattan chairs. Borek Sipek ( 1949-2016)  was architect and designer. He designed a lot of chairs , glasobjects and serving ware. Also some buildings. He restaurated the "Castle of Praag" He loved tradition and was a great romanticus. His objects are like sculptures. The Helena chairs are produced for his own company "Scarabas" . Price a piece. One left.


De Helena stoelen hebben een uit zwart plastik vlechtwerk opgebouwde rug die aan de bovenzijde eindigen in een soort van rams hoorn. De kombinatie van dit vlechtwerk met het lichte rotan maakt de vlakken ekstra zichtbaar. Het toepassen van dierlijke en organiese vormen maakt het werk van Sipek eigenzinnig. Het gebruik van oude materialen en technieken geeft een hang naar de geschiedenis en het ambacht weer. Hij was echt een ambachtsman in zijn ontwerpen. Prijs per stoel. Nog één aanwezig.De stoel is 57cm breed, rug is 78cm hoog en de diepte is 65cm.


Borek Sipek komt uit Tsecho-slowakije, het huidige Tsjechië . Een land met een enorme glasblaas kultuur en veel basale ambachten.